Usuń swoje konto QuickBill
Możesz w każdej chwili usunąć swoje konto QuickBill i powiązane z nim dane — w aplikacji mobilnej lub e-mailem. Usunięcie jest trwałe i nie można go cofnąć.
Ostatnia aktualizacja:
Usuń w aplikacji
Otwórz QuickBill, przejdź do Ustawienia → Usuń konto, wpisz USUŃ, aby potwierdzić, i dotknij Usuń moje konto. Musisz być zalogowany na konto, które chcesz usunąć.
Poproś o usunięcie e-mailem
Jeśli nie możesz skorzystać z aplikacji, wyślij e-mail na adres info@odbs.tech z adresu zarejestrowanego w Twoim koncie QuickBill, z tematem „Usuń moje konto”. Potwierdzamy prośbę i usuwamy konto w ciągu 30 dni.
Co zostanie usunięte
Twój profil i dane logowania; wszystkie organizacje, których jesteś właścicielem, wraz z ich fakturami, wycenami, klientami i produktami; przesłane paragony, loga i motywy PDF; a także zapisane metody płatności. Usuwanie kończy się w ciągu 30 dni.
Subskrypcje i dane, które musimy zachować
Usunięcie konta nie anuluje subskrypcji kupionej w App Store lub Google Play; anuluj ją w ustawieniach swojego konta w sklepie. Operatorzy płatności mogą przechowywać dane transakcji, których przechowywanie nakazuje im prawo.